خط مشی کراسمارک

استفاده از نماد CrossMark تعهدی از سوی نشریه طول عمر است برای حفظ محتوای منتشر شده و اطلاع رسانی به خوانندگان درباره تغییرات در صورت وقوع آنها.
 
CrossMark چیست؟
 
CrossMark، یک ابتکار چند ناشر از CrossRef، راهی استاندارد برای خوانندگان فراهم می‌کند تا نسخه معتبر یک سند را پیدا کنند. ما اهمیت یکپارچگی و کامل بودن سوابق علمی را برای پژوهشگران و کتابداران به رسمیت می‌شناسیم و به حفظ اعتماد به مرجعیت آرشیو الکترونیکی آن اهمیت بالایی می‌دهیم. کلیک بر روی نماد CrossMark، خواننده را از وضعیت فعلی یک سند مطلع می‌کند و همچنین اطلاعات اضافی درباره سوابق انتشار آن سند ارائه می‌دهد.
 
دوام محتوا
 
تمام محتوای منتشر شده در نشریه طول عمر به طور دائمی منتشر می‌شود، صرف نظر از نتیجه بررسی همتا که پس از انتشار صورت می‌گیرد. تمام نسخه‌های همه مقالات که بررسی همتا را گذرانده‌اند به طور دائمی در وبسایت مجله بایگانی می‌شوند.
 
نشریه طول عمر در طرح CrossMark شرکت می‌کند، یک ابتکار چند ناشر که روشی استاندارد برای خوانندگان فراهم کرده تا نسخه فعلی یک محتوای منتشر شده را پیدا کنند. با استفاده از سیاست‌های CrossMark، نشریه طول عمر به حفظ محتوای منتشر شده خود و اطلاع رسانی به خوانندگان درباره تغییرات در صورت وقوع آنها می‌باشد.
 
کلیک بر روی لوگوی CrossMark، در بالای هر مقاله نشریه طول عمر، وضعیت فعلی مقاله و آخرین به‌روزرسانی‌های آن را به شما نشان می‌دهد و شما را به آخرین نسخه منتشر شده هدایت می‌کند.
 
برای حفظ یکپارچگی و کامل بودن سوابق علمی، ما از سیاست‌های COPE در مورد دستورالعمل‌های بازپس‌گیری استفاده می‌کنیم زمانی که محتوای منتشر شده نیاز به اصلاح یا بازپس‌گیری دارد؛ این سیاست‌ها بهترین روش‌های جاری در نشر علمی را در نظر می‌گیرند. بر اساس دستورالعمل COPE، سردبیران بررسی بازپس‌گیری یک انتشار را در نظر می‌گیرند اگر:
 
- شواهد روشنی وجود داشته باشد که یافته‌ها غیرقابل اعتماد هستند، چه به دلیل تخلف (مثلاً جعل داده‌ها) یا خطای صادقانه (مثلاً اشتباه محاسباتی یا خطای تجربی)
- یافته‌ها قبلاً در جای دیگری بدون ارجاع متقابل مناسب، مجوز یا توجیه منتشر شده باشند (یعنی موارد انتشار تکراری)
- محتوای مقاله سرقت ادبی باشد
- مقاله تحقیق غیر اخلاقی را گزارش دهد
 
دبیران نشریه طول عمر در نظر می‌گیرند صدور اظهار نگرانی را اگر:
 
- شواهدی ناقص از تخلف پژوهشی یا انتشار توسط نویسندگان دریافت کنند
- شواهدی وجود داشته باشد که یافته‌ها غیرقابل اعتماد هستند ولی مؤسسه نویسندگان مورد را بررسی نکند
- باور داشته باشند که بررسی ادعای تخلف مربوط به انتشار یا انجام نشده یا ناعادلانه و بی‌طرفانه نبوده یا نتیجه‌گیری نشده است
- بررسی در حال انجام باشد ولی حکم نهایی برای مدت زمان قابل توجهی در دسترس نباشد
 
سردبیران در نظر می‌گیرند صدور اصلاحیه را اگر:
 
- بخش کوچکی از یک انتشار معتبر گمراه‌کننده باشد (به خصوص به دلیل خطای صادقانه)
- فهرست نویسندگان/مشارکت‌کنندگان نادرست باشد (یعنی یک نویسنده مستحق حذف شده یا کسی که معیارهای نویسندگی را ندارد اضافه شده است)
 
بازپس‌گیری‌ها معمولاً مناسب نیستند اگر:
 
- تغییر نویسندگی لازم باشد ولی دلیلی برای شک در اعتبار یافته‌ها وجود نداشته باشد
 
DOI: 10.61838/kman.longev.crossmark